Followers

Saturday, October 3, 2015

♡♡My little angel Aurora♡♡

Lama x menulis..so rini terajin lak nk ceta skit tentang pengalaman kami..setiap org ada pengalaman masing2..just nk share ngan sahabat semua..sebelum lahirnya puteri sulong kami pelbagai2 dugaan yg dh dilalui.. bulan kedua perkahwinan..mulanya hidup bekeluarga..pindah rumah..angkut barang kehulu kehilir..mlm first kat rumah baru kami mimpi kami pegang dinding rumah..tgn kami berdarah..darah dri dinding mengalir mcm ayaq kelantai..esok nya kami anggap maybe sbb letih sgt pindah rumah.. masa pagi nk mandi nk p kerja.tiba2 darah keluaq mcm ayaq..habis seluar..masa tu baru kami tau kami pregnant..pergi klinik..doc kata kami keguguran.tp masih terlalu awal..sedih terasa..tp kutabahkan jua..start hari tu dh berhati hati dah..setiap bln mcm org gila berharap dpt lh double line..brapa bnyk pregnant test dihumban ke dlm tong sampah..satu hari test..double line..yaallah..bertapa sonoknya kami..mr loly lgilh tersenyum kambing..mimpi yg xberkesudahan..kami mimpi ada org amik baby kami..nangis2 kami..jga dri tdo terus istifar bnyk2..tp seminggu pas tu..darah keluar lgi..kutabahkn hati..pkkn normal..test lagi skali..tggl satu line ja..yaallah..meruntun hati ni..skali lagi kami mengadap doc..doc ckp menda yg sma gak..keguguran lgi..takut dh nk tdo..takut nk mimpi lagi....tp pkkan nk ank ni..kami cuba untuk bln berikutnya lgi..jgn ckplh mcm2 pesyen dh duk try..berjaya dpt double line lgi..alhamdulillah..kali ni kami mimpi lgi..mimpi kami pegang baby yg ada dlm perut kami sndri..camna kami amikpn..kami xtau..terjaga dri mimpi..terus nangis2..mrloly pujuk..kuatkn kami..tp apakan daya..allah swt maha mengetahui..allah swt sebaik baik perancang..keguguran buat kali ke3..kali ke3 kena pergi spital terus..sedihnya allah swt ja tau..dahlh dikelilingi ibu2 mengandung msa kat wad..tp ku tabahkn jua hati ni...senyumja..siap buat lawak kat sowng ibu yg dh nk tgu masa beranak lagi bg kurang rsa sakit dia..tp pas setel kat spital..masuk dlm keta..nangis mcm histeria..mrlolylh kekuatan kami masa tu...tiba2 tringat suatu masa dlu.pernah exciden..n pernah cucuk dipinggang 2kli..doc kata pinggang kami x kuat..susah nk support masa mengandung..ya tuhan..jika ini takdirku..ku berserah..lepas tu terus x mengharap dh..ada rezeki..adalh..pregnant testpn dah x dibeli bulan berikutnya..bukan mengalah..tp lebih kepada percaya pada rezeki allah swt..suatu pagi..perut rsa lain sgt2..pk maybe salah mkn..p klinik..doc suwuh check air kencing..rupanya kami mengandung lgi..doc scan..baru nmpk kantung..tp xda isi lgi..doc swuh dtg lgi 4minggu..smbil bekalkan kami ubat kuat rahim..sbb kami pernah keguguran 3kali....kami tgok mrloly..mrloly tgok kami..xda perasaan apa2pn masa tu...perasaan happy tu dah xda..takutja memanjang..tdo jgn katalh..takut nk tdo..takut mimpi lgi...4minggu berlalu..p klinik lgi tuk scan..dah nmpk baby dlm sarung..dengaq jantung baby..air mata tiba2 mengalir..bertapa hebatnya kuasamu yaallah..time tu stay xcaya yg kmi pregnant..hari2 berdoa..hari2 tgok perut dpn cermin..sbb rsa xda perubahanpn...tmbah bila baby makin membesar..dgn kekuatan pinggang yg x seberapa..boleh kata hari2 dipapah mrloly bila kami nk p bilik air..air mata ni hari2lh duk kluaq..alhamdulillah..dpt suami yg prihatin..bnyk membantu jadi org kuat kami..jadi kekuatan kami...kdg2 rsa mcm org lumpuhpn ada..sbb tanpa mr loly..kami x mampu nak bangun..waktu berlalu begitu pantas..dugaan mengandungpn bertubi tubi..alhamdulillah..maybe terlalu bnyk dugaan time ngandung..allah swt permudahkan kami bersalin..sakit dri pukul 10 mlm..pukul 4.30 pagi kami dah selamat lahirkan puteri sulung kami..sblm nk bersalin minta ampun kat suami..kat mak n abh..sempat lgi kami pesan kat mr loly..jadi apa2 kat kami..selamatkn baby dlu..sbb baby boleh sambung keturunan kita nanti..masa kami sakit..mrloly setia menunggu..baca surah yasin dlm keta..selesai baca yasin..nurse col pggl mr loly masuk labour room..time tu rsa nk putus nyawa..xmampu nk teran dah..dgq mr loly bisik kat telinga..syg ..kepala baby dh nmpk dh..syg kena kuat..kecian kat baby..tlg ya syg..dgn kudrat yg terakhir kami berjaya..dgq tangisan baby..hilang rsa sakit2..mrloly azan n qamat kat baby kami..then nurse bg baby kat kami..letak atas perut kami..yaallah..ni baby kami..mcm xcaya..peluk erat baby sblm nurse amik untuk dimandikn..lepas dijahit..nurse bg minum milo untuk tenaga n suruh kami tdo jp..tuk sejam..tp pkkn baby..matapn xleh nk lelap..lepas sejam..nurse kata baby kena tahan..tuk cucuk antibiotik..sbb kami suspek gbs+ klu xslp penyakit dia..sedih xterkata bila tgok tgn halus baby dimasukkn jarum..kami yg besaqnipn x selesa..inikan pula baby..lepas 3 ari..kami dibenarkn pulang..alhamdulillah..baby kami sht..walaupn suatu masa dlu doc pernah ckp..kami maybe sush nk melahirkan baby..takut ada komplikasi..tp doc hanya mampu bercakap..allah swt adalah sebaik baik perancang..kami mampu lahirkan baby walau dugaan mcm2..semua org mampu ada zuriat sndri..sabar..sbb allah swt sentiasa ada dgn kita..maybe bukan sekarang rezeki kita..berserah padaNya..inshaallah..manisnya menunggu itu sentiasa ada..lambat dgn cptja..

No comments :