Followers

Wednesday, January 29, 2014

oHhhh ma&aBah vs mAk& aYah.....

Hari ni nak bercerita pasai kampung...
Sapa kata kawin kampung dekat senang???
Masa xcukupja rsa...Yela..Cutipn sabtu ahad ja..Kalau balik kena sehari belah family kita..sehari lagi belah Mentua...kena Bahagi Sma raTa...BaRulh Adil....dUa2  Kami SaYang...(>‿◠)✌
TapI Cuti xtersa cuti..NaK JumPa kaWan2 Kat KgPn xseMpat...
mUlalaH kaWan2 kAta...
(amBoiiii DePa...seJak2 dAh KaWin ni..luPa Habis kaWan2..saMpai Tera tU lah...)( ⌣́,⌣̀)
Walhal dePa xtaU kiTa ni dAh suSun baIk daH..siAp buat jaDuai..naK pi manA2...taKut aDa yang terLepas panDang..
TaPi Kebaikan nYa..Jimatlh siKit BerBanding Kampung Yang JaUh2 ni...SekaLi HaruNgja..
NaK CuTi PanJangpN xLeH...YeLa KaLau CoMpany ni snDri PunYa..kERja semiNNgu sekAlipn bOleh..
Tp DaPat Tgok MuKa FaMily WalAuPn seKejap..CuKuplh tuk MenGubat riNdu..
TaMbaH daPat Kopi Ma....wauuuuuu...niKmatnya terasa...
seMalam deMam teruk...
MeloMpatlh MrLoLy kami buAtkan AiR aSam JaWa..
LuMurkan kAt KePala...
aLhamduliLLah...
DikuRniakan suAmi yang bAik..≧✯◡✯≦✌
TiDopn SaMpai TerMimpi-MiMpi Ma...
WiNdu sanGat kut raSa...
haRi nI naK baLik Kg...
xsAbaq naK balik..
jUmpa faMily...
xkiRaLah faMily sendiRi or faMily menTua..
Dua2 teTap kaMi juSt pGgil faMily...
tunGgu anakMu pulang ya ma&abaH...MaK&AyaH...wiNduuuuuuuu

Monday, January 27, 2014

Cerita Kami

Lama x mengarang..sejak baru lepas kahwin ni busy memanjang,,
Cerita pasai kaHwin..
Macam Kartun pn ada..Yela  dua bulan nak kahwin baru sibuk nak tempah dewan/katering/isi borang nikah bagai..time tu gaklh nak buat kad..nak buat gift..baju...bila dipikirkan balik..memang kerja gila rasa..TAPI...
Alhamdulillah...semuanya berjalan lancar..walaupn adalh sikit2 yg tercacat cela..
Rasanya memng susahlh nak dapat PERFECT WEDDING walau sejauh manapn kita dah merancang KAN??
Time kami dulu KAD KAHWIN salah print...BAJU NIKAH orang tipu...MElayang duit (︺︹︺)...dan mcam2 lagilah...ini sikit2 pendapat kami pasai Bajet kahwin..Hope dapat membantu..;)

1)Baju nikah...
(paling murah lagi bagus)kami belija dekat online..yg dah siap jahit..dri beli kain then nk buat baju..kos lgi mahal..lainlh angpa pandai menjahit..(>‿◠)✌...tp rtu alang2 en suami p VIETNAM dia belikan kat kami..kononya tuk baju jenjalanja..tp bila dah diolah2 oleh IBU MERTUAKU jadilah baju tuk nikah....(>‿◠)✌.
2)Gift
ALa..beli ja towel bundel...angpa lilit2lh mcm mnapn..janji nampak kiut miut..
mcm kat website ni..mcm2 idea leh  dpt.. http://www.pinterest.com/mnalsa83/beachy-towel-gift-ideas/
3)Kad Kahwin
Angpa kalau pandai buat sndri lgi bagus..just sedia kan printer sendirija.. sbb ikutkan buat lawa manapn..org buang gak kad tu..TP elakkn buh gambaq angpa n ayat quran kat card SBBnya..bayangknlh gambaq n ayat2 quran tu dibuang mcmtuja..kadang2 terbiar tepi jalan..diPIJAK2nya muka kita n ayat2 quran tu..SADISSS kan??
4)HAntaran..
Bajet antaran kami simpan duit sesma ngan bakal suami..contoh..sorang 250 so + kalau dah berpasangan 250+250 dah 500...ikut termampu angpalh..so every month dah ada 500..nmpkja barang nk beli tp yg sale kaw2 baru beli..xyah nk pk lma sgt..kang mcm2 nk dibeli..
Then hantaran kalau leh buatja sendiri...baru ada feel..
bukan susahpn main campak2 ja...(CKP SENANG...KAMIPN DLU JENUH GARU KEPALA)...
tgok ja sample2 hantaran..folowja.. mcm website ni gak http://www.pinterest.com/athiqrosli/hantaran-ideas/ ..mcm2 ada..;)
5)CAndy Table
Skarang kan trend Candy table...Photo Table bagai...
so kamipn xterlepas nak merasa menda tu semua..apa lagi..DECO sendri..ajak kwn2 sedara mara adik abg datang membantu...sangkut pi lah mana2..janji awesome...\ (•◡•) /
6) Ini yg terakhir...Kalau boleh pastikan angpa jangan bebankan pasangan hangpa...sama2 ringankn beban..nak kahwin sesama,,nak hidup bersama,..nak seronokpn bersama...takkanlh nak cari duit kenduri biaq kat lakija duk pulun..kita duk buat ORDERja....xmau lagu tu...cian depa..so samalah kita beramal...ini antara yg kami buat..klu ada tertinggai nanti kami sambung lain...hope dapat mambantu kawan2 yg baru nak kawin tu..;≧◠◡◠≦✌